Despre acest blog

Pentru că şi părinţii cresc!

şi pentru ca vreau să contribui la o lume mai frumoasă pentru copiii noştri - am creat acest blog unde vă împărtăşesc gânduri, experienţe, anunţuri, impresii şi recomandări utile pentru dezvoltarea noastră ca părinţi.

Citatul saptamanii

CITATUL LUNII:

„Copiii, şi cei mici şi cei mari şi cei drăgălaşi şi cei mai puţin drăgălaş şi cei bolnăvicioşi şi cei vioi trebuie să se simtă atât de firesc şi de liberi în casă, în faţa tatălui şi a mamei, încât să poată spune, fără rezerve, tot ceea ce vor să spună. Copilul nu trebuie să ajungă să gândească astfel: „Să spun sau să nu spun aceasta? Dacă spun mă va certa tata? Dacă spun, mă va bate mama?” Este posibil ca uneori copilul să aibă de spus lucruri importante, care dacă nu sunt spuse rămân în el, se încarcă cu ele şi-i vor crea stări dintre cele mai dificile pentru mai târziu sau chiar pentru toată viaţa.

Când copilul nu se simte liber în faţa tatălui sau a mamei cum poate spune ceea ce are de spus? Pentru copil este imperios necesar să poată vorbi liber. Să greşească, să exagereze, să fabuleze. Tatăl sau mama vor încerca, într-o manieră delicată, să-l îndrepte, vor încerca să reformuleze ceea ce a spus copilul, dar niciodată să nu-i răspundă astfel încât copilul să se teamă să mai vorbească, să se manifeste, să se teamă să spună ce ar fi vrut să spună."

preot arhim. Simeon Kraiopoulos, din cartea Părinţi şi copii. Despre educaţia copiilor, editura Bizantină

Cursuri:

Învață-ți copilul să învețe

Curs pentru parinti si copii

cu Sid Jacobson (SUA)

2 iulie 2014, ora 17.00

 

Lecții de gândire pentru copii

Lecție demonstrativă gratuită:

Copii 9-12 ani: martea, 6, 13, 20, 27 mai, 3, 10, 17 iunie 2014, orele 18,30 - 19,30


Detalii: aici

Înscriere pe mail la adresa gandire@mindmaster.ro (numele copilului, varsta/clasa si un numar de telefon al parintilor) sau la telefon 0725 999 777

Mihaela Zaharia

Cele mai bune filme pentru copii vin la Kinodiseea

 


 

 

De asemenea, cu mic, cu mare, spectatorii se vor putea bucura în acest an de o secțiune specială dedicată filmelor clasice Disney și vor putea participa la ateliere de inițiere în cinematografie, precum și la un bal mascat.

 

Cele mai bune opt lungmetraje pentru marele ecran ale anului 2012, premiate la Festivalul Internațional de Film de la Berlin sau la European Film Awards, sosesc în Competiție la Kinodiseea, în premieră națională. Capetele de afiș sunt Zarafa, povestea prieteniei dintre un băiețel și o girafă și a călătoriilor lor pline de neprevăzut, Gattu, un film despre un oraș fantastic, plin de zmee și Dragonul de gheață, povestea unui băiat aflat în căutarea unui nou cămin, ce trece printr-o mulțime de aventuri, se îndrăgostește pentru prima oară, descoperă balenele și își face prieteni neobișnuiți.

Filmele provin din Cehia, Olanda, Franța, Suedia, India, Estonia și Letonia și sunt atât producții de animație, cât și filme cu actori. La finalul proiecțiilor speciale ale filmelor din Competiție, copiii îi vor putea întâlni pe regizorii sau pe actorii de pe marele ecran și le vor putea pune întrebări legate de filme.

 

Proiecțiile sunt programate în fiecare zi de la orele 10:00, 12:00 și 19:00. Accesul la primele două proiecții și la Retrospectiva Disney este gratuit, în limita locurilor disponibile.

 

Secțiunea specială din acest an este dedicată filmelor Disney, pentru ca cei mici să aibă șansa să urmărească, cot la cot cu adulții, unele dintre lungmetrajele clasice care au bucurat copilăria multor generații. Cartea junglei, Regele Leu sau Frumoasa și Bestia sunt doar câteva dintre titlurile care vor anima programul Kinodiseea.

 

”Copiii au nevoie de eroi și de povești, iar accesul la filme de calitate, potrivite pentru vârsta lor, îi va pune față în față cu eroi adevărați, îi va fascina, le va deschide orizontul și provoca imaginația. De aceea am și înființat acest festival – pentru că acest tip de cultură croită pe măsura celor mici este atât de puțin accesibilă în România, dar atât de necesară pentru minți mai deschise și un imaginar mai divers, lucruri care dau culoarea oricărei copilării fericite”, spune Daniel Mitulescu, Directorul Festivalului.

 

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, în funcție de recomandarea de vârstă, se adresează copiilor între 5 și 14 ani, educatorilor, bunicilor și părinților. Filmele Kinodiseea reușesc să construiască o punte de comunicare între părinți și copii, înlesnind procesul de înțelegere dintre cele două generații.

 

Juriul este și în acest an format din copii, cei mai în măsură să acorde Premiul pentru Cel mai bun film. Pe lângă selecția de producții internaționale pentru copii, cei mici vor avea ocazia să participe la workshopuri de actorie, montaj, costume, handmade, susținute de specialiști care îi vor iniția în tainele cinematografiei. Mai mult, copiii se vor bucura de nenumărate surprize și de un bal mascat, unde își vor putea întâlni personajele preferate.

 

Părinții vor putea găsi mai multe detalii despre filme, trailer-ele acestora, precum și programul complet al festivalului pe website-ul http://www.kinodiseea.ro/, iar pagina de Facebook (www.facebook.com/kinodiseea) le va sta la dispoziție cu noutăți în timp real și concursuri cu premii jucăușe.

 

KINOdiseea este membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 15-a ediție, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 52-a ediție şi International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediția cu numărul 29.

 

Festivalul Internațional de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Sectorului 5, Primăriei Generale a Municipiului București, sponsorizat de Apa Nova, proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Despre Asociația Culturală Metropolis

Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele trei ediții de până acum peste 20 000 de persoane, Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, care a înregistrat cel mai mare public al unui cinematograf în aer liber din România, 80 600 de spectatori în cele 10 săptămâni de proiecții și Balkanik Festival, singurul festival de muzică și cultură balcanică din România, cu un public de peste 10 000 de persoane la cele două ediții.


Pentru informații suplimentare și detalii:

Silvia Popa, Asociația Culturală Metropolis (silvia@metropolisfilm.ro; 0754 013 149)

Iuliana Serea, GMP PR (iuliana.serea@pr.gmp.ro; 0745 110 883)

Arhiva