"Am ajuns întâmplător pe blogul tău, direcţionată de căutările mele despre sistemul step-by-step. Acolo am descoperit legile copilului, pe care recomand oricărui părinte să le citească ... şi să le aplice. Când fiul meu a început grădiniţa mi-am luat inima în dinţi şi te-am contactat cerându-ţi ajutorul...vroiam să înţeleg ce trebuie să fac aşa încât lui Tudor sa îi fie mai uşor cu adaptarea, să nu greşesc, să învăţ a-i citi îngrijorările şi să ştiu cum să reacţionez în diferite situaţii.  Am identificat că adaptarea la grădiniţă s-a făcut greu pentru că fiul meu era prea dependent de mine. Am aflat şi discutat ce trebuie sa fac pentru a-i stimula independenţa. De asemenea, am identificat o metodă excelentă de a afla indirect ce îl macină pe copil... prin personalizarea pluşurilor, prin teatru ...  Ulterior am realizat motivele pentru care apăreau uneori „crizele de personalitate” ale copilului, care nu  depindeau numai de el...am mers mai departe şi după identificarea efectelor, am clasificat cauzele şi am căutat soluţii pentru a găsi armonia şi echilibrul. 

Deşi am citit mult despre psihologia copilului şi continui să citesc, discuţiile face-to-face cu un specialist m-au ajutat să pot pune în practică ideile şi teoriile respective, dar am primit şi idei extrem de practice şi foarte utile de rezolvare a diferitelor situaţii. Discuţiile sunt foarte plăcute, libere, uneori nici nu îţi dai seama cum ai ajuns la concluzia respectivă sau te întrebi cum de nu te-ai gândit până atunci.

De când ne vedem şi discutăm, mă simt mai încrezătoare în capacităţile mele de a găsi soluţii problemelor şi mă bucur de calitatea timpului petrecut cu fiul meu şi cu familia, în general. Consider că avem atâtea de învăţat, în primul rând de la copii. Ei ştiu să ne spună, totul e să ştim şi noi să interpretăm sau să citim semnalele pe care ni le transmit...şi ajutorul de la un profesionist e totdeauna binevenit."

Gratziela, mama lui Tudor

 

"Foarte interesant, revin cu plăcere la următoarele cursuri."
Gheorghe Viorel, participant workshop Cum să formezi un copil autonom şi responsabil

 

"Metodă atractivă de prezentare, paletă largă de subiecte."
Andrei Ivana, participant worksop Cum să formezi un copil autonom şi responsabil

 

"Interactiv, relaxat, foarte interesant  şi dezvoltat, cu soluţii din exemplele celorlalţi."
Adrian Postole, participant workshop Cum sa formezi un copil autonom şi responsabil

 

"Mi-a plăcut abordarea, exemplele sunt întotdeauna cele care te ajută să înţelegi situaţia, atmosfera degajată, încurajarea participării părinţilor la discuţii. Nu mi-a plăcut că s-a terminat prea repede, ca toate lucrurile bune."
Delia Ognean, participant workshop Cum să formezi un copil autonom şi responsabil

 

"Mi-a plăcut ideea în sine, faptul că putem discuta despre nevoile noastre de părinţi, simplitatea abordării, fără prea mulţi termeni complicaţi, suportul de curs."
Loredana Şerban, participant curs Cum să formezi un copil autonom şi responsabil

 

"Mi-a plăcut suportul scris şi exemplele concrete."
Urechiatu Anca, participant workshop Cum să formezi un copil autonom şi responsabil

 

 "Mi-a plăcut să primesc anumite reacţii şi comportament din unghiuri de vedere diferite: cum m-aş simţi eu ca adult dacă cineva mi-ar vorbi într-un anumit fel, m-ar trata într-un anumit fel., să identific şi să depăşesc anumite stereotipuri de comunicare pe care le-am întâlnit în copilărie, mi-a plăcut atmosfera deschisă, nu m-am simţit ca la un curs clasic unde doar primeşti informaţii."
Maria, participant workshop Cum să vorbeşti eficient copiilor

 

NLP pentru parinti - un workshop interesant in care am facut cunostinta cu NLP ( e prima mea intalnire cu NLP) - mi-a placut, mi-ar placea sa aprofundez acest domeniu. Am aflat multe informatii utile, aplicabile in practica - sper ca le poti folosi in relatia cu baietelul meu de 3 ani. Aspectele teoretice au fost bine impletite cu exemplele practice - pe scurt, un eveniment util si interesant."
Luminita Badea, participant workshop NLP pentru parinti

 

"Informatia a fost multa si de calitate pentru 3 ore. Si suportul a fost bine pregatit. Exercitiul cu Luminita a fost foarte sugestiv, sa indentifici problema si eventuala solutie mult mai usor. Mi-a facut placere sa particip. Multumesc pentru tot."
Alina, participant workshop NLP pentru parinti

 

"Mi-au placut exemplele personale ale trainerului, faptul ca a trebuit sa ma proiectez in perioada de dupa nastere, abordarea echilibrata: nu e totul negru, nu e totul roz."
Liliana, participant workshop Emotii de mama

 

"Partea cea mai interesanta a cursului o constituie modul de expunere a trainerului - experienta personala face ca totul sa fie usor de inteles si de retinut. Atmosfera relaxata, spatiu ok, idei bune."
Alexandra Murat, participant workshop Emotii de mama


„Mi-a plăcut atmosfera, atitudinea deschisă a trainer-ului , stilul interactiv. De asemenea, mi-a placut felul în care a fost structurat cursul. Aceste principii educaţionale sunt simple, însă de puţine ori aplicate în viaţa de zi cu zi. Modul de prezentare, exemplele oferite au contribuit serios la o înţelegere şi întărire a lor. Şi cred că acest training reuşeşte să obţină ceea ce îşi propune: să devenim părinţi mai buni, mai înţelegători, mai atenţi la nevoile copiilor noştri, pentru a-i ajuta pe aceştia să devină adulţi echilibraţi şi încrezători în ei înşişi.”
Psiholog Valentina Andrei, participant workshop Disciplina fara pedeapsa

 

"Disciplina  fara pedeapsa a fost un workshop extraordinar. Cam scurt... ca sa zic asa. Adica atunci cand e vorba de copii, poti vorbi zile in sir, nu numai trei ore. Mi s-a parut extrem de interesant. Mi-a placut foarte tare faza aia cu ti-me out-ul pentru parinti. Sincer...nu ma gandisem niciodata la asta.In rest... workshop-ul a fost foarte bine structurat.  Am intalnit foarte multe lucruri care mi-au dat de gandit ... In concluzie, mi-as dori sa particip mai des la astfel de workshop-uri de parenting. Sincera sa fiu mi-as dori sa devina o obligativitate in randul parintilor. Felicitari ca esti printre pionierii care au inceput sa faca ceva in privinta asta."
Ioana Bolintis - participant workshop Disciplina fara pedeapsa



„Ideea ta este foarte  bună şi mie mi-a plăcut. Sunt convinsă să atunci când voi interacţiona cu un copil mă voi gândi de două ori înainte de a reacţiona. Faptul că ai cerut exemple de la mămici şi că la rândul tău ai oferit exemple din propria ta experienţă de mamă a făcut acest seminar mai interactiv şi antrenant. Şi astfel lucrurile se reţin mai uşor. Mulţumesc, Mihaela!”

Laura, participant workshop Disciplina fara pedeapsa


„Nou şi foarte interesant. Ne mai vedem cu siguranţă.”
Lica, participant workshop Disciplina fara pedeapsa


“In primul rand, veau sa-ti spun ca ma bucur ca am ales ca urmez acest curs si vreau in toamna sa vin si la “Cum sa formezi un copil autonom si responsabil”. Am plecat de la curs cu gandul ca principiile si metodele dupa care incercam sa ne crestem copilul sunt bune (deci eforturile noastre nu sunt in van) dar ca e ok daca nu suntem super oameni si daca avem nevoie cateodata de “time out”. A fost foarte interesant si constructiv contactul cu alti parinti care se confrunta cu aceleasi probleme, dileme, neputinte... si pe de alta parte tin sa te felicit pentru felul in care ai coordonat discutiile. Nu in ultimul rand am apreciat faptul ca teoria este si aplicata, pentru ca am observat ca mai toata lumea are de dat sfaturi, dar cresterea si educarea unui copil este departe de a fi pura teorie...”

Alina Ghebaur, Procurement Project Manager, UniCredit Tiriac Bank, participant workshop Disciplina fara pedeapsa

"Orice interactiune, carte, articol scris de un autor avizat, in domeniul educatiei copiilor merita abordate de tinerii care isi doresc sa fie parinti instruiti, parinti care sa ajute copilul sa-si atinga potentialul sau maxim. Cum in scolile noastre nu se invata nimic in acest sens, desi probabil ar fi una din prioritatile societatii noastre, seminariile pe teme de educare a copiilor (parenting) pot oferi parintilor sfaturi utile cu ce sa faci dar mai ales ce sa nu faci in relatia cu copilul tau, pentru ca aceasta relatie sa fie una armonioasa, placuta si plina de iubire pentru ambele parti, parinti si copil. Mie mi-a fost util modulul la care am participat si voi incerca sa particip si la alte module similare."

Nevenca Doca, participant workshop Disciplina fara pedeapsa

 

"Mi-a placut foarte mult workshopul.Toate punctele atinse mi s-au parut foarte interesante.Cum eu nu am copii nu am unde sa aplic ce am invatat , dar sunt sigura ca, daca as fi avut m-ar fi ajutat foarte mult."

Cristina Radu, participant workshop Disciplina fara pedeapsa

 

"Diferenta evidenta pe care o percep este ca educarea unui copil are o mai mare insemnatate pentru parinte decat obisnuiam sa cred. Daca in sinea mea doream o formare polivalenta a copilului, o incadrare in limite superioare de dezvoltare si chiar un ritm alert a aplicarii acestora, acum, dupa acest curs, sustinut cu talent de initiatori, mi-am structurat nazuintele vis-a-vis de copil, le-am structurat mai rabdator, am realizat ca nu ajunge doar sa ai pretentii, ci trebuie sa respecti personalitatea lui, sa te adaptezi cu calm la realitatile (uneori complexe) si sa-i creezi lui, copilului tau, sentimentele de stabilitate emotionala si incredere in parintele lui ... caci cele de iubire sunt, nu-i asa?"
Teodor Popa, manager Uniscan, participant workshop Cum sa vorbesti eficient copiilor


"Este un curs care te ajuta sa-ti intelegi reactiile la actiunile copilului. Arta de a-ti asculta copilul se invata, iar aici poti lua contact intr-un mediu controlat cu alte momente din viata de copil. Limbajul face diferenta intre parinti si parinti buni."
Sorin Matei, general manager Service Provider, participant workshop cum sa vorbesti eficient copiilor


"M-am hotarat sa urmez acest curs deoarece sunt la inceput de drum (educatoare debutanta) si am fost pusa in situatii in care nu puteam gasi modalitati de solutionare a problemelor aparute intre copii si cu copii.
Dupa primele sesiuni mi-am dat seama ca ceea ce eu consideram comportament normal cu copiii era o parere falsa. Am invatat aici tehnici de abordare a copiilor in diferite situatii care le-am pus in practica si s-au dovedit foarte eficiente.
Recomand tuturor persoanelor care interrelationeaza cu copiii, indiferent de statutul lor (parinte, dascal, bunic) sa urmeze acest curs."

Oana Stefan, educatoare Gradinita Bell, participant workshop Cum sa vorbesti eficient copiilor


"Am ascultat dificultatile celorlalti parinti si modalitatile de solutionare ceea ce cu siguranta ma va ajuta pe viitor. Am aflat multe modalitati de escaladare a comunicarii deficitare dintre adulti si copii, fapt pentru care ma determina sa ma gandesc la problemele intampinate pana in present si sa ma orientez prin prisma celor invatate la acest workshop, spre gasirea modalitatilor corecte , eficiente de rezolvare.
Am constatat ca am multe lipsuri pe care abia astept sa le acopar prin sedimentarea informatiilor primite.
O sa mi se confirme acest lucru in momentul in care le voi aplica cu succes!"

Dana Tudor - Info-Sănătate, participant workshop Cum sa vorbesti eficient copiilor


"Deocamdata sunt in faza in care realizez ca gresesc sau ce am gresit si incerc sa corectez. Cred ca aceasta este prima etapa in care te revolti, se sedimenteaza cunostintele dupa care devii constient si aplici in final inconstient. Pentru asta cred ca rebuie sa vorbim peste ceva timp. Oricum este important ca realizezi care sunt problemele, deci poti sa le identifici."
Rodica Cazanciuc, participant workshop Cum sa vorbesti eficient copiilor


"Participand la acest workshop mi-am dat seama:
-  ca nu sunt singura care face greseli in comunicarea cu copilul meu
-  ca cele mai multe dintre greselile pe care le fac sunt de fapt reproducerea comportamentului mamei mele
-  ca metoda respira adanc si numara pana la 10 inainte de a spune ceva este mare inventie
-  ca sunt o multitudine de metode prin care sa exprimi acelasi lucru, dar intr-o maniera mult mai prietenoasa pentru copil
-   ca trebuie sa imi controlez reactiile si culmea, chiar pot!
Mi s-au parut foarte interesante celelalte persoane care au participat. Am invatat din experientele lor, am vorbit despre experientele mele, impreuna am rezolvat exercitii, ne-am pus la dispozitie idei, ne-am explicat unul altuia lucruri."

Anca Miron, participant workshop Cum sa vorbesti eficient copiilor

 

"Un seminar cu emotii. Daca esti prezent cu totul, sentimentele, gandurile sunt puternice si multe. Inainte sa iei o atitudinea fata de copilul tau, fii copil in locul lui!"
Paula Goaga - general manager agentia imobiliara La tine acasa, participant workshop Cum sa dezvolti inteligenta emotionala a copilului tau.


"Cateodata cand comunicam cu copiii, ne este greu sa ne aducem aminte faptul ca si noi am fost copii. Poate am uitat ca aveam nevoile noastre si ca in jur vedeam o multime de nu-uri si foarte putine da-uri. Poate ... Si daca am uitat unii pot spune ca azi am participat la un seminar ce a implicat "demolarea gardurilor". Daca nu aveti puterea sa va deschideti singuri usa sufletului, macar veniti sa va darame cineva o parte din gard!"

Sorin Matei - general manager Service Provider, participant workshop Cum sa dezvolti inteligenta emotionala a copilului tau


"In trei ore am aflat ce pot face usor ca sa ajung mai repede la rezolvarea oricarei probleme pe care copilul o aduce ... la nivelul potrivit. Ar fi bine sa ne petrecem mai des astfel trei ore."

Cristina Stroe - managing partner Vertical4, participant workshop Cum sa dezvolti inteligenta emotionala a copilului tau


"Copilului trebuie sa ii vorbesti din suflet si cu dragoste. Copilul nu trebuie mintit, foarte repede isi va da seama de acest lucru. Aceste lucruri mi-au fost confirmate si in aceste trei ore pe care le-am petrecut in compania altor parinti, ghidati de Melita."
Rouana Mirea, participant workshop Cum sa dezvolti inteligenta emotionala a copilului tau

 

"Despre training am numai cuvinte de lauda. Sid s-a facut f.bine inteles iar trainingul a fost penetrant caci a doua zi m-am trezit cu o cu totul alta atitudine si fata de mine si fata de copii mei. Extrem de "usuratoare" informatiile; e foarte relaxant sa stii ca totul tine de dezvoltare, ca nu ai luat-o pe aratura cu copilul , efectiv schimband optica se schimba obiectivele si abordarea."

Divina Trita, participant workshop Relatia cu copilul tau adolescent

 

„Sunt mama a unui baietel de 8 ani pe nume Thomas. Fiul meu a fost extrem de incantat de experienta pe care a avut-o la seminarul lui Sid Jacobson. Cel mai tare l-a incantat ca in sfarsit cineva a valorizat faptul ca lui la scoala in afara de lectii ii place foarte mullt sa se joace cu prietenii si sa alerge. Aplica cu succes schimbarea submodalitatilor, adica pune veselie, ras si multa lumina lectiilor care nu ii plac in mod deosebit si uneori chiar ii da "volumul" invatatoarei mai incet daca il cearta pe nedrept.
Cel mai mult i-a placut ideea de a-si face imagini in cap atunci cand are cerinte la unele probleme pe care, doar din cuvinte, nu le intelegea inainte.
Va multumesc pentru aceast ocazie si recomand parintilor sa participe alaturi de copii lor pentru o experienta de neuitat.”

Mihaela Petrescu, sales and customer representative,Vodafone
, participant workshop Invata-ti copilul sa invete

Contactează-ne

Şedinţele de psihoterapie, coaching sau consiliere au loc la cabinetul din zona Grozaveşti sau on-line.

Sună acum

TELEFON

0725 999 777

Adresa

Str. Slt. Al. Borneanu nr. 2 et. 4 sector 6 Bucureşti
(langa staţia de metrou Grozăveşti)

Scrie email

EMAIL

parenting@mindmaster.ro

Social Media

Înscriere NEWSLETTER

Dacă vrei să fii la curent cu noutățile completează formularul de mai jos:

Îți exprimi acordul ca Datele personale furnizate în acest formular să poată fi procesate pentru a te contacta în mod regulat cu privire la informări conform celor descrise în Termenii și Condițiile și Politica de confidențialiate ale acestui portal. Renunțarea la notificări se poate face prin click pe linkul de dezabonare de la sfârșitul oricărui email, scriind la info@mindmaster.ro sau prin a ne scrie pe pagina de contact.

Sunt de acord și transmit datele.