Despre acest blog

Pentru că şi părinţii cresc!

şi pentru ca vreau să contribui la o lume mai frumoasă pentru copiii noştri - am creat acest blog unde vă împărtăşesc gânduri, experienţe, anunţuri, impresii şi recomandări utile pentru dezvoltarea noastră ca părinţi.

Citatul saptamanii

CITATUL LUNII:

„Copiii, şi cei mici şi cei mari şi cei drăgălaşi şi cei mai puţin drăgălaş şi cei bolnăvicioşi şi cei vioi trebuie să se simtă atât de firesc şi de liberi în casă, în faţa tatălui şi a mamei, încât să poată spune, fără rezerve, tot ceea ce vor să spună. Copilul nu trebuie să ajungă să gândească astfel: „Să spun sau să nu spun aceasta? Dacă spun mă va certa tata? Dacă spun, mă va bate mama?” Este posibil ca uneori copilul să aibă de spus lucruri importante, care dacă nu sunt spuse rămân în el, se încarcă cu ele şi-i vor crea stări dintre cele mai dificile pentru mai târziu sau chiar pentru toată viaţa.

Când copilul nu se simte liber în faţa tatălui sau a mamei cum poate spune ceea ce are de spus? Pentru copil este imperios necesar să poată vorbi liber. Să greşească, să exagereze, să fabuleze. Tatăl sau mama vor încerca, într-o manieră delicată, să-l îndrepte, vor încerca să reformuleze ceea ce a spus copilul, dar niciodată să nu-i răspundă astfel încât copilul să se teamă să mai vorbească, să se manifeste, să se teamă să spună ce ar fi vrut să spună."

preot arhim. Simeon Kraiopoulos, din cartea Părinţi şi copii. Despre educaţia copiilor, editura Bizantină

Cursuri:

Învață-ți copilul să învețe

Curs pentru parinti si copii

cu Sid Jacobson (SUA)

2 iulie 2014, ora 17.00

 

Lecții de gândire pentru copii

Lecție demonstrativă gratuită:

Copii 9-12 ani: martea, 6, 13, 20, 27 mai, 3, 10, 17 iunie 2014, orele 18,30 - 19,30


Detalii: aici

Înscriere pe mail la adresa gandire@mindmaster.ro (numele copilului, varsta/clasa si un numar de telefon al parintilor) sau la telefon 0725 999 777

Mihaela Zaharia

La Disneyland Paris - ziua 3 (Disney Studios)

 

Intrarea a fost similară parcului Disney, întâi coada la verificat bagaje, apoi intrarea propriu-zisă în parc. Deosebirea a fost că aici era mai liber. Am intrat și ne-am luat o hartă și un program în care am descoperit că primul spectacol e la Animagique, doar că până am ajuns noi începuse deja și n-am mai putut intra. Așa că am intrat la următorul, cel de Cinemagique. Ne-a plăcut, mai ales când ne-a plouat în sală Smile.

 

Apoi am intrat la Live on Stage, am avut de aștepat e holul de la intrare unde pe un ecran mare erau proiecții de desene animate pentru copii care erau ca și noi întinși pe mocheta pufoasă. Tot pe jos am stat și în sala de spectacol și deși pe scenă erau personaje precum Mickey, Winnie, Donald, Pluto iar în sală ne-a plouat cu frunze, baloane de săpun și ghirlande colorate, copiii n-au fost super încântați, la un moment dat Robert chiar vroia să plece, dar nu avea cum.

 

La spectacolul Stitch Live lde lângă am renunțat, dar când am ieșit afară era plin de personaje Disney care dădeau autografe sau stăteau la poze și ne-am bucurat să le vedem.

 

De acolo ne-am mai plimbat prin parc și am ajuns la Studio Tram Tour, un trenuleț din care puteam vedea efecte speciale folosite în filme precum și … mașinile din Cars, ceea ce l-a încântat pe Robert. Am ieșit la timp să intrăm la specacolul Moteurs .. Action! în care timp de aproape o oră am văzut cascadorii din filme cu mașini și motocilcete. Inclusiv Fulger McQueen! Mie mi-a plăcut mult.

 

După aceea am apucat să vedem parada personajelor Disney în mașini în timp ce tati s-a dat cu capu-n jos în Rock n Roller Coaster. Ar fi vrut și Ioana dar n-au primit-o că nu avea 1,20 m. ceea ce oricum nu cred că era o idee prea bună, de vreme ce după ce a încercat să mă convingă să mă dau și eu, când s-a întors, Cătălin mi-a spus: “Bine că nu te-ai dat!” El însă a mai primit 2 Fast Pass-uri de la o cunoştinţă care pleca din parc şi s-a mai dat … de 2 ori! Mulţumim, Lili. 

 

Între timp am vrut să mâncăm la restauranul Blockbuster, dar era închis, precum și toate celelalte chioșculețe din parc, în afară de cele cu înghețată și pop-corn, aşa că am mâncat la un fast food din Disney Studio 1 unde după ce am stat o groază la coadă, mâncare n-a avut absolut nici un gust și a mai fost și scumpă. Nu recomand. Mai bine ieșeam și mâncam la Disney Village, cel puțin la prânz că seara trebuia rezervare, dar n-am știut.

 

Am mers apoi  la maşinuţele din Cars unde ne-a plăcut mult şi ne-am dat de două ori, mai ales că nu era coada prea mare.

 

Fiindcă era aproape  ora 19,00 când parcul se închidea, am plecat. Robert era foarte obosit așa că a plecat la hotel cu tati, iar eu si Ioana am intrat iar în parcul Disney să mai vedem o dată parada. De data asta Ioana a avut loc pe bordura trotuarului așa că a văzut toate personajele de aproape, ceea ce a încântat-o.

 

Ziua următoare o luam de la capăt tot în Disney Studios fiindcă o singură zi nu ne-a ajuns nici pe departe – așa cum am crezut noi inițial.

 

POZE:  AICI.

Arhiva