Despre gradinita Bambi Step by Step

In ultimul timp am auzit multe povesti mai putin placute decat ma asteptam despre gradinite particulare, asa ca m-am gandit sa va vorbesc despre o gradinita de care eu sunt tare multumita. E vorba de gradinita Bambi Step by Step din Bucuresti la care merg copiii mei.

Eu nu am vizitat inainte alte gradinite fiindca mi-am dorit sistemul step-by-step si am venit direct aici. Auzisem pareri bune despre gradinita si ne-a placut si noua ceea ce am vazut, astfel incat am inscris-o  pe Ioana cu un an jumate inainte ca sa fim siguri ca gasim loc. Asa ca daca vreti sa va inscrieti copilul aici e bine sa luati aceasta decizie cam cu un an inainte, altfel sansele de a gasi un loc liber scad pe masura ce timpul trece.

Gradinita se afla  aproape de Piata Alba Iulia, pe strada Ghe. Dem. Teodorescu nr. 16 bis.

Cladirea gradinitei e o casa mare cu demisol, parter, etajul 1 si 2, curte in fata:

si curte in spate cu loc de joaca:

Am ales sistemul step by step datorita modului in care sunt abordati copiii: nu sunt pedepsiti, nu sunt criticati, nu sunt ierarhizati, nu sunt comparati, lucreaza la comun - invata sa coopereze, stau toti pe scaunele in cerc (inclusiv educatoarele – nu exista catedra), nu exista televizor. In plus, aici orele de dimineata se desfasoara intensiv intr-o limba straina, engleza sau germana, adica tot ce le spune educatoarea in limba romana, profesoara le spune in limba respectiva (haideti la masa, spalat-te pe maini, stai jos, te rog frumos, multumesc, vrei sa bei apa?, etc). Si mai au in plus si activitatile specifice de invatat limba respectiva. Dimineata au “intalnirea de dimineata” unde fiecare copil vorbeste despre el in fata celorlalti.

Fiecare clasa are cel putin cate 2 educatoare si o profesoara, dimineata lucrand o educatoare si profesoara, dupa ora 14 doar o educatoare. In plus, au o profesoara de arte plastice care ii asista la activitatile specifice si ingrijitoare. Grupele mici au mai multe educatoare, cel putin in primele luni pana cand se acomodeaza toti copiii. Insa niciodata pana acum (si suntem in al treilea an) nu a plecat vre-o educatoare in timpul anului. S-a intamplat dupa primul an sa plece cineva de tot si o educatoare sa fie repartizata la o alta grupa, dar acest lucru s-a intamplat doar la sfarsitul anului scolar. Si datorita relatiilor bune care s-au creat intr-un an, Ioana se bucura de cate ori se intalneste cu fosta ei educatoare din grupa mica sau cele de la grupa mijlocie (de la care am mutat-o noi la grupa de germana) pe holurile gradinitei, la masa sau la transport. Iar eu personal am pastrat legatura cu toate (chiar si cu cea care e plecata din tara de mai mult de un an!).

Activitatile se desfasoara pe 6 centre de activitati: matematica/materiale manipulative, alfabetizare, constructii, stiinte, arta, joc de rol. Nivelul cunostintelor acumulate de copii este foarte ridicat si mai ales, le face placere si sunt incantati. Personal, sunt foarte multumita de nivelul limbilor straine, Ioana a facut 2 ani engleza intensiv cu germana optional si acum face germana intensiv, iar intr-o luna (cat a fost ea la gradi) a invatat foarte multe in germana: stie sa traduca fiecare fraza dintr-o poveste in germana, stie sa foloseasca replici uzuale si creeaza singura propozitii – in conditiile in care eu nu stiu deloc germana iar Catalin nu prea mult.

Optionalele sunt multe si se platesc separat: balet, dans, aikido, limba germana, limba franceza, origami, tenis de camp, olarit, inot (doar in lunile mai, iunie si iulie si sunt dusi si adusi cu microbuzul gradinitei), informatica (Gradinita IT), teatru, logopedie, ski (o saptamana in luna februarie, intr-o statiune montana) si Fastrackids.

Masa este asigurata in regim catering si primesc de obicei:

- dimineata (ora 10,00): lapte cu biscuiti, iaurt, ceai, paine cu sunca, ou, paine cu unt, paine cu cascaval.

- la pranz, (ora 13,00), felul 1: supa de rosii cu orez / crema de legume cu smanatana / supa de pui cu taietei / ciorba de rosii cu crutoane / ciorba de pui a la grec / bors de perisoare de pui / supa de pui cu galusti / ciorba taraneasca de pui, felul 2: tocanita de pui cu cartofi / snitel de pui cu salata de rosii si castraveti / pulpe de pui la cuptor cu pilaf / chiftelute cu carne de vita cu sote de legume sau orez / musaca de cartofi cu carne de pui / pulpa de pui cu piure de cartofi / budinca de paste cu smanatana / musaca de cartofi cu carne de pui / ardei umpluti cu carne de pui / mamaliga cu branza si smantana / piept de pui la gratar cu piure de cartofi si salata / chiftelute de pui cu sos tomat, desert: prajitura cu fructe / fructe (mar, nectarine, banane, piersici) / baton de cereale Nestle / miniciocolata / chek,

- la gustare (ora 16,00): minirulada cu gem / napolitane, suc de fructe / clatite cu gem / orez cu lapte / chek si suc de fructe / paine cu cascaval / pateuri cu branza / prajitura cu fructe / cozonac / banane / iaurt si biscuiti / lapte cu cereale Nestle.

In fiecare saptamana primesc pe mail: meniul saptamanii urmatoare, ce activitati au fost facute in saptamana trecuta la nivel de gradininta si ce activitati vor fi facute saptamana urmatoare, precum si invitatiile la auditiile de la optionale in cazurile in care sunt. De asemenea, parintii pot asista oricand la activitatile de la grupa copilului lor, doar sa anunte dinainte. Si mai mult decat atat, parintii sunt invitati sa participe la activiati demonstative (gatit, desenat, prezentat detalii despre profesia lor sau cultura lor, Ioana a avut astfel o prezentare despre China realizata de mama colegei ei).

In dosarul de corespondenta al copilului primesc saptamanal: descrierea activitatii copilului in saptamana care a trecut, poeziile, povestile, cantecele si cuvintele noi (la limba straina) pe care le-a invatat in saptamana ce a trecut, precum si programa pe zile si activitati din saptamana ce urmeaza. In prima luna a grupei mici primesc zilnic o caracterizare a activitatii copilului privind mai mai multe aspecte. 

In fiecare clasa este acceptat un copil cu nevoi speciale, ceea ce pe noi ne-a incantat datorita acestei abordari de a-i integra intr-un colectiv si de a-i invata pe ceilalti copii cum sa relationeze de mici cu un copil cu sindrom Down sau alta categorie de nevoi speciale.

In fiecare an se desfasoara doua evaluari, una in toamna si una in primavara care sunt discutate cu educatoarele si sunt date parintilor acasa. La sfarsitul anului primim acasa un dosar cu toate rezultatele activitatilor facute de copil (desene, colaje, fise, etc).

La sedintele cu parintii (ce au loc de doua ori pe an) se discuta in grup doar aspectele generale, cele legate de fiecare copil sunt discutate doar individual intre parintii lui si educatoare sau profesoara. De asemenea exista audiente cu parintii care sunt de asemenea programate in avans.

In fiecare dimineata, fiecare copil este controlat la intrare de medicul gradinitei care nu lasa sa intre copiii bolnavi sau fara analizele facute la inceputul gradinitei (exudat nazal, faringian, coprocultura, coproparazitologic). Insa chiar daca nu sunt primiti copiii bolnavi, contributia se plateste integral tot timpul anului (in afara de luna august cand gradinita e inchisa si o luna pe an cand ai dreptul sa nu duci copilul si platesti o taxa mai mica).

Dupa-masa copiii dorm in aceeasi sala de clasa pe paturi speciale. Acum 4 ani se dormea in sali separate, dar datorita numarului mare de solicitari, acest lucru nu mai e posibil. Din acelasi motiv numarul maxim de 16 copii intr-o grupa a ajuns la 20. Dar cum nu vin toti intotdeauna, cam tot 16 sunt in fiecare zi.

De asemenea la gradinita se poate serba cu toata grupa ziua de nastere a copilului in spatiul de la parter si in sala de mese sau in terasa de afara cand e cald. Parintii trebuie sa aduca doar tort, suc, farfurii, pahare, tacamuri si … clovnul. Nu trebuie sa mai platiti nimic, insa asteptati-va sa aveti de cumparat cate un cadou cam in fiecare luna pentru colegii sarbatoriti.

De ce am mai ales aceasta gradinita e si datorita faptului ca scot foarte des copiii in societate. Au mers la ferma animalelor, la circ, la teatru, la clinica stomatologica, la gradina botanica, zoologica, la muzeul Grigore Antipa, la Tragul de carte pentru copii Minilibri, la Festivalul International de Teatru pentru copii, Festivalul Ciocolatei, in cadrul programului “Profesii” copiii din grupele mari au vizitat locuri de munca ale parintilor (restaurant, hotel, maternitate, astfaltarea drumurilor, etc). Tot cei mari au cate o excursie pe an de o zi in afara Bucurestiului. In luna martie creeaza toti martisoare pe care le vand ulterior in parc si cu banii obtinuti cumpara rechizite.

Serbari se fac cam doua pe an, de Craciun si la sfarsitul anului scolar si cate o sceneta in timpul anului, pe scena unui teatru, la parterul gradinitei sau chiar in parc. Cadourile se cumpara din contributia lunara.

Ce imi mai place mult este si comunicarea cu tot personalul gradinitei. Poti vorbi pe mobil (preferabil nu in timpul orelor de curs, decat daca este o urgenta) cu educatoarele si profesoarele si pe mail oricand. La fel pot tine legatura cu soferii oricand am nevoie. Iar doamnele directoare raspund aproape intotdeauna la telefon (chiar si din strainatate!), sau daca sunt ocupate, ma suna intotdeauna inapoi cand au timp. Si toti au fost intotdeauna foarte amabili in discutiile directe si foarte prompti la intrebari,sugestii, idei sau propuneri.

Transportul dus-intors, dimineata, la pranz sau seara este asigurat de microbuzele gradinitei si se plateste separat in functie de numarul de zile folosit.

Site-ul gradinitei este http://www.bambistepbystep.ro/  de unde puteti descarca orferta educationala, formularul de inscriere (cu tot cu preturi) si fisa medicala. La inceputul anului parintii completeaza si o fisa cu caracterizarea copilului lor pentru a fi mai bine cunoscut de educatoare. De aici puteti descara Ghidul Step-by-Step pentru parintii cu copii de scoala, dar util pentru toti: http://www.stepbystep.ro/home/

Sper sa va fie utile aceste informatii si sa va ajute sa alegeti gradinita ideala pentru copilul vostru. Ioana este in al treilea an la gradinita iar Robert in primul an, iar noi suntem in continuare incantati de alegerea noastra.

Articole pentru părinti
 Mihaela Zaharia
 28  122541  26.04.2021
Recenzii de carte
 Mihaela Zaharia
 140  39934  28.07.2024
De zi cu zi
 Mihaela Zaharia
 91  140254  02.03.2024
141. Despre cartea ”Procesul revoluționar de eliberare a traumei, stresului și tensiunii din corp. Exerciții somatice de autoîngrijire prin metoda TRE” , David Berceli
28.07.2024 13:14 | Mihaela Zaharia
140. Despre cartea "Enzima miracol", dr Hiromi Shinya
28.01.2024 13:51 | Mihaela Zaharia
139. Despre cartea ”Bani fericiti”, Ken Honda
01.01.2024 16:26 | Mihaela Zaharia
138. Despre cartea ”Codul greutății corporale”, dr. Jason Fung
17.06.2023 20:53 | Mihaela Zaharia
137. Despre cartea "Hrană pentru creier” - Lisa Mosconi
08.04.2023 18:47 | Mihaela Zaharia
136. Despre cartea ”Vindecarea fără efort”. Dr. Joseph Mercola
02.01.2023 15:07 | Mihaela Zaharia
135. Despre cartea ”Greutatea ideală”, Allen Carr
30.11.2022 22:39 | Mihaela Zaharia
134. Despre cartea “Ochi pentru vindecare”, Francine Shapiro, Margot Silk Forrest
04.11.2022 12:20 | Mihaela Zaharia
133. Despre cartea ”Supermintea”, Dave Asprey
24.10.2022 13:47 | Mihaela Zaharia
132. Despre cartea ”Alimente care ucid creierul” – dr. David Perlmutter
21.10.2022 15:13 | Mihaela Zaharia
131. Despre cartea ”Spațiul variantelor”, Vadim Zeland
09.10.2022 18:28 | Mihaela Zaharia
130. Despre cartea ”Terapia tatălui”, Doreen Virtue, Andrew Karpenko
18.09.2022 18:52 | Mihaela Zaharia
129. "Despre cartea Câștigă acum încredere în tine” – dr. Paul McKenna
25.05.2022 18:32 | Mihaela Zaharia
128. Despre cartea ”Totul despre femei. Ghid pentru bărbați”, dr. John Gottman, dr. Julie Schwartz Gottman
15.05.2022 20:21 | Mihaela Zaharia
127. Despre cartea ”Drumul vieții”, de Valerio Albisetti
10.05.2022 11:52 | Mihaela Zaharia
126. Despre cartea ”Bucuria afacerilor”, Simone Milasas
21.02.2022 11:29 | Mihaela Zaharia
125. Despre cartea ”4 ore Corpul” de Tim  Ferriss
18.02.2022 17:01 | Mihaela Zaharia
124. Despre cartea ”Ghid aplicativ de evaluare clinică a copiilor și adolescenților”, Elena Otilia Vladislav
22.01.2022 18:28 | Mihaela Zaharia
123. Despre cartea ”Cum să vorbim în public”, Dale Carnegie
24.11.2021 19:48 | Mihaela Zaharia
122. Despre cartea ”Povestea ta a început demult. Cum să vindeci traumele familiale moștenite”, Mark Wolynn
30.10.2021 11:45 | Mihaela Zaharia
121. Despre cartea ”Puterea cuvintelor ... care mă eliberează”, Jacques Martel
18.10.2021 14:35 | Mihaela Zaharia
120. Despre cartea “Totul pornește de la mâncare” de Dallas și Melissa Hartwig
17.10.2021 13:18 | Mihaela Zaharia
119. Despre ghidul ”Ieșirea din labirint”, dr. Robert Hemfelt, dr. Frank Minirth, dr. Paul Meier, dr. Deborah & Brian Newman
10.10.2021 16:23 | Mihaela Zaharia
118. Despre cartea ”Labirintul codependenței”, dr. Frank Minirth, dr. Robert Hemfelt, dr. Paul Meier
09.10.2021 14:43 | Mihaela Zaharia
117. Despre cartea ”Pachinko”, Min Jin Lee
03.09.2021 17:51 | Mihaela Zaharia
116. Despre cartea ”Răzbunarea iertării”, Eric-Emanuel Schmitt
05.06.2021 14:42 | Mihaela Zaharia
115. Despre cartea “A Therapist’s Guide to EMDR”, Laurel Parnell
23.05.2021 11:57 | Mihaela Zaharia
114. Despre cartea ”Magia ordinii la locul de muncă”, Marie Kondo și Scott Sonenshein
12.05.2021 15:50 | Mihaela Zaharia
113. Despre cartea ”Soluția zonelor albastre. Cum să mâncăm și să trăim asemeni celor mai sănătoși oameni de pe planetă”, Dan Buettner
09.05.2021 16:31 | Mihaela Zaharia
112. Despre cartea ”Efectul compus”, Darren Hardy
24.04.2021 13:28 | Mihaela Zaharia

Contactează-ne

Şedinţele de psihoterapie, coaching sau consiliere au loc la cabinetul din zona Grozaveşti sau on-line.

Sună acum

TELEFON

0725 999 777

Adresa

Str. Slt. Al. Borneanu nr. 2 et. 4 sector 6 Bucureşti
(langa staţia de metrou Grozăveşti)

Scrie email

EMAIL

parenting@mindmaster.ro

Social Media

Înscriere NEWSLETTER

Dacă vrei să fii la curent cu noutățile completează formularul de mai jos:

Îți exprimi acordul ca Datele personale furnizate în acest formular să poată fi procesate pentru a te contacta în mod regulat cu privire la informări conform celor descrise în Termenii și Condițiile și Politica de confidențialiate ale acestui portal. Renunțarea la notificări se poate face prin click pe linkul de dezabonare de la sfârșitul oricărui email, scriind la info@mindmaster.ro sau prin a ne scrie pe pagina de contact.

Sunt de acord și transmit datele.