La workshop-ul "Introducere in arta culinara japoneza" cu Carmen Okabe Share Written By Mihaela Zaharia Tags 2010-07-06 Sămbătă, pe 3 iulie am fost la workshop-ul "Introducere in arta culinară japoneză" cu Carmen Okabe. L-am descoperit întâmplător pe www.eva.ro căutând pe google o reţetă, nu mai ştiu dacă asiatică sau nu. Aşa că m-am înscris imediat. Pasiunea mea pentru Japonia există de când mă ştiu, interesul pentru arta culinară japoneză e activat de câţiva ani, iar pe Carmen o ştiam de pe facebook şi din povestirile unor prieteni care aveau ca temă comună " a stat 15 ani în Japonia şi vorbeşte 8 limbi străine". Seminarul a fost la Hotel Rin. Am ajuns prima dintre cursante, mai erau doar organizatorii - adica fetele de la Eva.ro Ulterior a venit si Carmen, imbrăcată în kimono: Noi am primit un suport de curs, ecuson roz, un pix Eva.ro, bineînţeles tot roz şi o revista le Nouvelle Estetique: Până s-au strâns cei 30 de cursanţi ne-am prezentat între noi - zodiile chinezeşti, cu ajutorul sau confirmarea lui Carmen, ceea ce a fost inedit şi distractiv. Apoi Carmen s-a prezentat, foarte pe scurt, fiindcă dacă ne-ar fi vorbit despre tot ce a făcut ea am fi stat acolo câteva zile: Apoi ne-a prezentat Arta culinara japoneză. Nu s-a limitat la asta, ne-a vorbit în general despre Japonia, mai ales că noi ne exprimasem anterior interesul în acest sens. Aşa am aflat despre ingredientele de bază în bucătăria japoneză, feluri de mâncare sau băuturile specifice japoneze, dar şi despre formule de întâmpinare, băile japoneze, kimono-uri sau floarea de cireş. Am avut şi o pauză în care am putut bea cafea sau sucuri şi am continuat discuţia cu Carmen fiindcă era prea interesantă, să nu o facem. Iar Carmen a fost foarte sociabilă, comunicativă, blândă, frumoasă, caldă, pe lângă faptul că ştie foarte bine ceea ce ... ştie şi ştie multe. La un moment dat au venit cei de la restaurantul Sushiko http://sushiko.ro/ si am privit cum bucătarul lor găteşte sushi, în timp ce o ascultam pe Carmen: Iar după ce am admirat minunăţiile realizate: le-am mâncat, bineînţeles, exersându-ne "măiestria" în mânuirea beţişoarelor şi imitând ceea ce ne arăta Carmen. Sushi a fost foarte bun şi foarte mult şi în plus, am mai primit un voucher cu reducere 15 % la restauranetele Sushiko, cel din Mall Baneasa sau cel de pe Lipscani. La sfârşit am mai primit din partea Eva.ro: boxe pentru telefonul mobil şi un set de mufe pentru cabluri diferite pentru laptop sau telefon. Am mai făcut o poză de grup şi am plecat acasă cu amintiri foarte frumoase din cele 3 ore jumătate petrecute împreună şi cu dorinţa de a reveni la workshopurile din toamnă, în special cel legat de ceremonia ceaiului. Mulţumim, Carmen! Mulţumim, Eva.ro! P.S. A doua zi am dat iama în magazinul Sushi Point ( http://www.sushipoint.ro/ ) din Auchan Titan iar seara am gătit sushi cu ... Ioana. Ea mai mâncase de acolo supă miso şi îi place, deşi algele le mânânc doar eu. Dar pentru prima data mi-am luat şi brânză tofu de la ei - într-adevăr Carmen a avut dreptate, nu are nici o legătură cu cealaltă brânză "tofu" din supermarket, deşi nici asta nu e făcută în Japonia, e făcută în SUA, sub o licenţă japoneză. În curând vom folosi şi praful de ceai verde pentru făcut îngheţată pe care l-am cumpărat, deşi mai avem multe de experimentat de acolo: mirin - un fel de vin făcut din orez, sake, bere japoneză, salată de alge în caserolă, etc. Abia aştept!